Star Trek: Generations

Filmens handling foregår år 2370 (ikke helt sikkert) Stardate 48632.4. Det hele starter med at Enterprise 1701 B bliver døbt. Til den ceremoni er Kirk ombord, men der sker en ulykke og han forsvinder - formodet død. Vi springer nu 78 år frem i tiden, hvor vi er ombor på Enterprise. De får et nødkald fra en rumstation, der er under angreb. Da Enterprise ankommer, er de angribende væk og man finder nogle få overlevende, der i blandt Dr. Tollan Soran. Han er ikke glad for at blive taget ombord på Enterprise og tager tilbage på rumstationen, hvor han kidnapper Geordi og tager ham med til et klinong skib.

Picard tilbyder at blive gidsel i stedet og ender på en ødede planet sammen med Soran. Denne har planer om at springe en planet i luften og dermed dræbe 230 millioner mennesker. Soran grund til at gøre dette er at komme tilbage til Nexus. Det lykkes Soran i første omgang, men da Picard også kommer til Nexus, får Picard mulighed for at finde Kirk - der kom til Nexus 78 år tidligere - og sammen forhindre de Soran i at ødelægge planeten. Samtidig med denne handling, ødelægges Enterprise.

Læg i øvrigt mærke til en lille detalje. Under filmen skifter de forskellige personer uniformstype, stille og roligt. Først en, så den næste. De uniformer som de skifter til, er de samme som bruges i ST:DS9/ ST:VOY. Man må gætte på at skiftet sker fordi man nu vil til at bruge denne uniformstype fremover. Læg mærke til hvilken uniform Picard har på i slutningen af filmen - hvordan kan han skifte, når Enterprise er smadret til pindebrænde, får han en uniform fra et andet skib ??

Jean-Luc Picard - Patrick Stewart
William Thomas Riker - Jonathan Frakes
Data - Brent Spiner
Worf - Michael Dorn
Geordi LaForge - Levar Burton
Beverly Crusher - Gates McFadden
Deanna Troi - Marina Sirtis
Guinan - Woopi Guldberg
James Tiberius Kirk - William Shatner
Montgomery Scott - James Doohan
Pavel Chekov - Walter Koenig
Enterprise NCC-1701 (Samtlige rumskibe er omtalt her)
Tilbage til hovedmenuen