Star Trek IV: The Voyage Home

Filmens handling foregår år 2286/1986. Stardate 8390. Spock er ved at blive sig selv igen og man planlægger at tage tilbage til jorden - for at få sin straf. Imens man klargører Klingon skibet man stjal, er der en probe på vej mod jorden. Den tapper al energi på sin vej og da den ankommer til jorden udsender den en mystisk lyd. Samtidig er den ved at ødelægge jorden, ved at mætte luften med vanddamp.

Jorden udsender et nødsignal, som opfanges af Kirk & Co. der er på vej hjem. Spock får analyseret signalet og finder ud af at den lyd der udsendes er lyden fra pukkel hvaler. Da de er udryddet på jorden, beslutter man sig for at lave en tidsrejse tilbage til et tidspunkt hvor der var hvaler.

Man lander i 1986. Samtidig med ankomsten får man nogle problemer med at komme hjem - så man skal også skaffe brændstof. Det lykkes at finde to hvaler der ville være egnede til at tage med hjem til 2286. Men da man skal til at hente dem er de netop blevet sat fri af det fangeskab de var i.

Under sin jagt på egnet brændstof er Chekov blevet taget til fange af militæret og under en flugt kommet slemt tilskade. Han kommer på hospitalet og da han er under bevogtning må han befries med list.

Under besøget på jorden møder de Dr. Gillian Taylor - en hvalforsker - der hjælper med at få hvalerne med tilbage til fremtiden. Hun tager også selv med, for som hun siger: Hvem ved noget om hvaler i det 2300 århundrede.

Om filmen:

The Voyage Home blev en kæmpe succes, og blev endda vist i de danske biografer. Den er ikke speciel højtidelig og har en del humor. Det er i denne film at vi for første gang ser Enterprise 1701-A. En af grundene til denne "Greenpeace" film blev om hvaler er at både William Shatner og Leonard Nimoy er aktive medlemmer af "Red hvalerne" i USA.

Filmen er produceret i 1986.


James Tiberius Kirk - William Shatner
Spock - Leonard Nimoy
Leonard H. McCoy - DeForest Kelly
Montgomery Scott - James Doohan
Pavel Chekov - Walter Koenig
Hikaru Sulu - George Takie
Uhuru - Nichelle Nichols
Dr. Gillian Taylor - Catherine Hicks
Enterprise NCC-1701 (Samtlige rumskibe er omtalt her)
Tilbage til hovedmenuen