Star Trek: The Original Serie

Baggrunds historien om ST:TOS

Serien begynder i år 2266 med James T. Kirk som kaptajn på Enterprise. Da man lavede serien i 1966 var der ikke de tekniske muligheder der er i dag, derfor er det historierne man fokusere på, mere end det er den tekniske kunden. ST:TOS ses stadig af mange som den eneste rigtige Star Trek. Hvis man kigger på serien med nutidens øjne, virker den gammeldags. Men det er der jo ikke noget at sige til!!

ST:TOS handler om en fem års mission, hvor man skal tage steder hen, hvor intet menneske har været før og finde nye former for liv. Kort sagt: To explore strange new worlds, To seek out new life and new civilisations; To boldly go where no one has gone before!

Modsat de nye Star Trek serier er der ikke meget sammenhæng mellem de forskellige afsnit af ST:TOS. Det eneste man kan være sikker på er at det er de samme mennesker der er på broen. Også Star Data er en rodet affærer. Der er ikke sammenhæng mellem dem, som der er i de nye serier.

Serien, der blev skabt af Gene Roddenberry, er grundlaget for det univers der siden hen har skabt grundlaget for film og andre Star Trek serier.

Der findes som noget meget usædvanligt hele to pilot afsnit af ST:TOS. Det første (The Cage) var med Pike som kaptajn. Man besluttede at lave endnu et pilot afsnit, denne gang med Kirk som kaptajn (Where No Man Has Gone Before). Udover at man mellem de to pilotafsnit ændrede på både kostumer og kulisser, blev hele mandskabet også skiftet ud. Kun Spock er med i begge pilot afsnit. Der skete også en del ændringer af mandskab, kostumer og kulisser mellem det andet pilotafsnit og selve serien.


Fakta om ST:TOS

Pilotafsnit 1

1964The Cage - blev ikke sendt. (Udsendt på video og laserdisc.)

Pilotafsnit 2

1966Where No Man Has Gone Before
Serien sendt1966 - 1969
Antal afsnit79
Antal sæsoner3

Medvirkende i ST:TOS

James Tiberius Kirk - William Shatner
Spock - Leonard Nimoy
Leonard H. McCoy - DeForest Kelly
Montgomery Scott - James Doohan
Pavel Chekov - Walter Koenig
Hikaru Sulu - George Takie
Uhuru - Nichelle Nichols
Enterprise NCC-1701 (Samtlige rumskibe er omtalt her)
Tilbage til hovedmenuen