Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Beyond the final frontier

Omkring sommeren 1991 bliver man på Paramount enige om at der skal findes en afløser for ST:TNG. Serien skulle være anderledes end ST:TNG, men mindst lige så god. Inden man nåede ret langt i overvejelserne døde Gene Roddenberry, efter længere tids sygdom. Derfor blev det Rick Berman og Michael Piller der skabte serien. Det første der skete var at man skulle beslutte hvor serien skulle foregå. I en serie der foregår ude i rummet er der tre muligheder: På et rumskib, på en fremmed planet eller på en rumstation.
Da ST:TNG stadig blev produceret var det oplagt ikke at anvende et rumskib. Derfor var den første beslutning at handlingen skulle foregå på en base på en fremmed planet. Da man under overvejelserne om den fremmede planet havde valgt Bajor var det fordi den ville kunne give en masse gode historier. Bajor var kendt fra et afsnit af ST:TNG (Ensign Ro). Planeten var under belejring af Cardassians på det tidspunkt og ideen var at denne belejring ophørte. Derefter skulle Starfleet komme og hjælpe med opbygningen af planeten.

Men efter mange praktiske og økonomiske overvejelser droppede man den ide og valgte at det skulle være en rumstation i stedet. Man valgte at beholde ideen med Bajor, da der ville være en masse gode historier i den. En god ting ved en rumstation er også at man kan lade en masse rumskibe komme til en, igen en masse gode historier.

For yderlig at give mulighed for at lave gode historier valgte man at lade rumstationen være forladt af Cardassians. Hermed er der rig mulighed for at have en masse problemer med at få den til at fungere som den skal. Når nu rumstationen ikke var bygget af Starfleet, kunne serien også få en helt anden - og mere mørk - visuel fremtrædende.

For at tilføje endnu en mulighed for at lave gode historier, kom ideen med et ormehul. Dette ormehul giver adgang til Gamma kvadranten, som ligger over 90.000 lysår væk. Og da det er det eneste kendte ormehul der er stabilt, bliver alle skibe der skal gennem nød til at stoppe ved DS9. Det sidste element i DS9 er de personer der lever og bor på stationen. Det er ikke kun Starfleet personale, men en masse civile der lever af at handle med de tilrejsende.

Serien har gennem tiden udviklet sig meget, venner bliver fjender - fjender bliver venner og gamle venner bliver igen venner, efter korte perioder med fjendskab. Krigen mellem The Dominion og Føderationen udvikler sig meget - ikke alene bliver Føderationen angrebet af The Dominion fra Gammakvadranten, de får også tilslutning af Cardassians og andre, der er sure på Føderationen.

Samtidig er man på Bajor i gang med en religiøs magtkamp, hvor man sætter guderne op mod hinanden. Serien afsluttes med 10 sammenhængende afsnit.

Om selve serien:
Hvis man kigger på serien er den væsentligt mere dyster end både ST:TOS og ST:TNG. Der bliver ikke lagt fingre mellem når der fortælles historier. Er det godt for historien at nogle skal dø, er man ikke bleg for at lade kendte personer i serien afgå ved døden. Der er også mere vold, ikke grim fysisk vold, men serien er hård i sin stil.

ST:DS9 er af mange betegnet som en soap opera, men det er uretfærdigt. Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, men mange af historierne er væsentlig bedre end ST:TOS og ST:TNG. I ST:DS9 er der også en utrolig god kontinuitet i historierne. Mange af historierne kører over mange afsnit og man vender tit tilbage til et emne. Både personernes indbyrdes relationer og historien om opbygningen og magtkampen på Bajor er rigtig godt fortalt. Alt i alt tror man på det der sker - det kunne jo også ske på jorden.

Fakta om ST:DS9

Pilot(er):  
Emissary I
Emissary II

Serien sendt:  
3/1-1993 - 2/6-1999

Antal afsnit:  
176

Antal sæsoner:  
7

Faste roller:  
Avery Brooks
Benjamin Lafayette Sisko
René Auberjonois
Odo
Michael Dorn
Worf
Cirroc Lofton
Jake Sisko
Colm Meaney
Miles Edward O'Brien
Armin Shimerman
Quark
Alexander Siddig
Julian Bashir
Nicole de Boer
Ezri Dax
Terry Farrell
Jadzia Dax
Nana Visitor
Kira Nerys
trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Portopartner.dk


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S