Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Den glemte serie

Star Trek: The Animated Series skal ses som et plaster på såret -  for de mange der savnede ST:TOS. Man lavede en animeret serie, med stemmerne fra den originale serie med undtagelse af Walter Koenig (Chekov).

At lave en tegnefilm udgave gav nogle fordele især på special effect området. I 60'erne og 70'erne havde man ikke mulighed for at lave de ting vi ser i de nye serier i dag, så derfor var tegnefilm mediet en god mulighed for at være kreativ. Man ser bl.a. en skabning med 3 arme og 3 ben (Lt. Arex).

Man forsøgte også at genskabe personerne så godt som muligt, så man ikke ville lægge mærke til at det var tegnefilm. Om det lykkedes kan diskuteres.

Budgettet var lille hvilket gjorde udfoldelsesmulighederne små. For nutidens publikum, som er vant til special effekter af høj kvalitet og computer genereret grafik, virker TAS nok ikke som noget der er værd at spilde tid på. Serien bliver heller ikke anset for at være en officiel del af Star Trek kronologien.

Star Trek skaber Gene Roddenberry troede dengang på sit projekt, og han lagde et stort stykke arbejde i serien sammen med skribent Dorothy "D.C." Fontana og instruktør Hal Sutherland.

Der var ikke råd til at ansætte alle skuespillere fra den gamle serie, så derfor kom Walter Koenig ikke med. Gene Roddenberry fandt dog en måde at hyre ham til et job på, da Koenig fik lov til at skrive afsnittet 'The Infinite Vulcan'. Skuespillerne James Doohan (Scotty), Nichelle Nichols (Uhura) og Majel Barrett (Chapel) måtte lægge stemme til flere personer, for at man kunne spare penge.

I 70'erne var den originale Star Trek serie kun lige begyndt at tjene gode penge på genudsendelser, og grundstenene til det der senere udviklede sig til et kæmpe forretningseventyr var ikke blevet lagt endnu.

Mens nogle af disse faktorer har mindsket nogle af de tiltag, som Roddenberry havde håbet at foretage med serien, så blev han ved med at være tro overfor Star Trek universet. Serien blev sendt lørdag morgen side om side med børneprogrammer, men Roddenberry forsøgte ikke at gøre serien mere børnevenlig for at vinde seere.


Fakta om ST:TAS

Pilot(er):  

Serien sendt:  
8/9-1973 - 12/10-1974

Antal afsnit:  
22

Antal sæsoner:  
2

Faste roller:  
William Shatner
James T. Kirk [animeret]
Leonard Nimoy
Spock (Animeret)
DeForest Kelley
Leonard H. McCoy [animeret]
James Doohan
Montgomery Scott (Scotty) [animeret]
George Takei
Hikaru Sulu [animeret]
Nichelle Nichols
Uhura [animeret]
James Doohan
Arrex [animeret]
Majel Barrett Roddenberry
Christine Chapel [animeret]
trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Fremtiden er begyndt


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S