Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Hvorfor jeg er medlem af trekkies.dk


Før foreningen blev dannet i 1996 var det næsten umuligt at finde noget Star Trek i Danmark udover de 5 film der indtil 1986 var udgivet på WHS. Efter foreningen var et par år gammel blev efterspørgslen på film og serier så stor at man kunne købe det alle vegne så bare på det område havde foreningen stor betydning.

Personligt var det en meget stor overraskelse og glæde at finde så mange andre der også kunne lide Star Trek. At finde alle de mennesker med samme interesse – at kunne låne det man ikke selv havde og lære en masse man slet ikke vidste om Star Trek – det var bare så fantastisk.

Jeg var ikke den eneste der troede, jeg var ”Palle alene i verden” når det drejede sig om Star Trek. Internettet var i sin spæde opstart og ikke noget der var hver mands eje dengang så at danne en forening var vejen frem hvis man ville vide mere, og det er det på mange områder stadig, for der er mange der sidder inde med så stor viden de kan dele ud af, at man ikke behøver finde engelske sites for at få svar på spørgsmål. Man kan bare spørge på foreningens debat – der er altid en eller flere der har svaret.

Hvorfor blive ved med at være medlem i dag hvor man sagtens kan finde andre veje rundt for at følge med vil nogen nok spørge.

Hovedformålet med foreningen er det samme i dag som da foreningen startede, nemlig at blive mange nok til at kunne lægge pres på de 2 landsdækkende TV kanaler DR og TV2 og få dem til at indse at Star Trek er værd at bruge tid på. At opnå den anerkendelse af Star Trek vi aldrig har fået.

Danmark er stadig i dag lidt af et Uland når det kommer til science-fiction. Det skyldes ikke mindst at det først er den generation der vokser op nu der får en mulighed for at se det som en del af TV verdenen via satellitter og kabel – vi der er bare lidt ældre er aldrig blevet vænnet til fænomenet. Derfor er det også svært at blive mange nok – når Star Trek ikke vises jævnligt er der ikke nok der bliver fanget ind af det.

Det er derfor håbet at den nye film kan og vil åbne op for en helt ny serie som måske kan finde vej til DR og/eller TV2 og dermed bane vejen for større anerkendelse af et kult fænomen der har eksisteret i 43 år.

En anden grund til at bevare en Star Trek forening er det sociale – for mig betyder det sociale mere end noget andet – at mødes med andre og finde kemi sammen med dem. Medlemsmøderne har altid betydet meget for mig, men desværre er interessen dalet meget for at mødes fordi mange ikke længere føler et behov for at se afsnittene sammen med andre. Jeg har ikke opgivet håbet om at interessen for at mødes vender tilbage for det at grine sammen af forskellige situationer er jo en del af det der giver fællesskabet.

Man kan surfe sig til meget på Internettet, men man kan ikke surfe sig til fælles glæde og latter som siges at være noget af det mest helbredende vi har. Det kræver stadig fysisk kontakt og det satser jeg på vender tilbage når folk bliver mættet af det store tag selv bord på nettet.

Blandt de venskaber der formes via den fælles interesse vil der være nogle der er og bliver Star Trek venner, nogle man har det sjovt sammen med når man mødes, men ellers ikke ser. Så er der de dybere venskaber som begyndte i foreningen, startende ud med interessen for Star Trek og som så har udviklet sig til meget mere.

For nogle fører det til ægteskab – for andre til venskab der går meget længere ud end science-fiction. Venner man går i byen sammen med – tager på ture sammen med og i det hele taget har det sjovt sammen med uden at man hele tiden taler om Star Trek, men man havde måske aldrig mødt dem uden den fælles interesse.
Dato: 11-04-2009

Af: Christa Islin Medlemsnr.: 41


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Portopartner.dk


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S