Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Vi var med fra starten


Da foreningen blev stiftet i 1996 var vi allerede med på internetbølgen. I månederne op til at foreningen blev stiftet officielt, var der er en hjemmeside med en smule information om Star Trek. Det var ikke meget, men nok til at der kom en masse henvendelser – folk var meget interesserede i at blive medlem. Det var foreningens første formand André, der havde bakset den sammen, ved at kigge på hvad man kunne finde ude i verden, og så låne lidt ideer og især lidt kode. Faktisk vidste han intet om kodning af hjemmesider (og ved ikke ret meget mere i dag).

Samme dag, som den stiftende generalforsamling, fik vi tilbuddet om at få en stor udbyder – Cybernet – til at hoste vores hjemmeside. Cybernet og Jubii var på det tidspunkt samme firma. Faktisk var Cybernet i tvivl om vi ville være hos dem, for det der med Star Trek var jo ret stort. Men det ville vi jo rigtig gerne, og der kom så den første rigtige hjemmesiden til at bo i et par år. Det var Frank, der arbejdede hos Cybernet, der havde fået tilbuddet. På det tidspunkt – i 1996 – var det kun muligt for privatpersoner at komme på nettet via modem, så en gang om ugen mødtes Frank og André hos Cybernet, hvor André havde en diskette med opdateringerne med, så der kunne komme nyt indhold på hjemmesiden. Det var tider.

Hjemmesiden voksede i takt med at medlemmerne strømmede ind – og skal vi være helt ærlige og set med nutidens briller, så var den første hjemmeside ikke just noget smukt syn – men vi var selv ret stolte af den. Vi har været så heldige at finde den første hjemmeside i en bunke gamle disketter så den kan opleves live. Det er en hyggelig oplevelse, der er hurtig overstået ? Du kan se både den fra 1996 og fra 1997. Bare klik på årstallet, så kommer den frem.

Så kom tiden til at vi fik vores egen server – noget vi har haft siden. En server betyder at vi har en hel maskine for os selv, hvilket gør at vi kan en masse praktiske ting, men det kommer vi til lidt senere. Serveren fik vi nu ikke af lyst, men af nød. Cybernet lukkede og vi måtte finde et nyt hjem. Det blev så på Københavns Produktions Skole – som for resten også lavede layout på foreningens blad, men det er en anden historie. Det var André der arbejdede på skolen og fik indyndet sig hos den EDB-ansvarlige. Forstanderen opdagede aldrig noget, heldigvis.

Skolen havde en 2 Mbit forbindelse – noget helt vildt stort på det tidspunkt. I dag er det jo hvad enhver netjunkie har, men på det tidspunkt, der var det stort. trekkies.dk fik lov at have maskinen der, fordi André lovede at den ikke havde så meget trafik – noget man på det tidspunkt betalte en masse penge for. At der så var en urimelig mængde besøg er så en anden historie. Skolen fik en ekstra regning, men det var jo bare fordi eleverne surfede så meget.

Maskinen boede der i et par år, indtil  vi igen måtte flytte. André skiftede arbejde og på skolen opdagede de at der var lidt for meget trafik, så de valgte at slukke den – og vi var uden hjemmeside i et par uger. Næste stop blev Sun Studio, et firma der lavede plader. Der var der et medlem, som arbejdede og han var EDB-ansvarlig. De havde lige plads til os og vi var igen glade. Det holdt dog kun kort tid, indtil maskinen måtte holde flyttedag igen – denne gang til Horsens.

Mens alt dette skete, udviklede hjemmesiden sig voldsomt. Flere funktioner kom på, og flere og flere besøgte os. 1. august 2002 gik så den nuværende hjemmeside i luften, med alle de nye smarte funktioner. Bag den var et kolossalt arbejde, med mange menneskers indsats. Der blev kodet, der blev skrevet indhold, og allerede fra første dag med den nye hjemmeside, var der mere end en fordobling af besøgsantallet.

Den nye hjemmeside blev faktisk udtænkt flere steder i landet på samme tid. I København var André gået sammen med Frank, Keld og Michael, som alle ville have noget nyt design og der blev tænkt tanker. Det samme blev der i Odense og Kolding, hvor Allan og Allan var gået sammen om at opfinde noget nyt. Og så slog de sig sammen og noget helt nyt blev skabt. Samtidig havde Christine lavet et kæmpe regneark, med oplysninger om alt i Star Trek, og som kom til at danne grundlag for den nye hjemmeside.

Allan fra Odense havde fået lov at få et system til styring og opbygning af sin arbejdsgiver, som solgte sådanne systemer for rigtig mange penge – og det fik vi altså gratis. Det danner i dag grundlag for alt hvad hjemmesiden kan og gør.

Nu er vi så flyttet igen – denne gang til København, med en helt ny server, da den gamle er ved at være udtjent. Vi har nu en superhurtig forbindelse og en superhurtig maskine – noget som alle medlemmer gerne skulle få gavn af.

I al den tid som vi har været på nettet, har det været gratis for foreningen. Mange har troet på os og syntes at vores forening er en rigtig god ide, en ide som de gerne ville støtte. Vi har det nye sted også gratis ophold – i det første år – hvad der derefter skal ske, vil tiden vise.

Efter at have stået nogle år på denne plads i København mistede vi pludselig (juni 2008) forbindelsen til internettet fra maskinen. Firmaet vi var hos ville ikke længere have os boende, men atter en gang trådte et bestyrelsesmedlem til og skaffede en gratis serverplads til vores server - denne gang i Vanløse hos bestyrelsesmedlemmets arbejde, hvor vi er koblet direkte på en højhastighedes fiberoptisk linie.
Dato: 23-07-2008

Af: trekkies.dk


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Fuglesang & Co


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S