Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Vidiianere - onde af nød?


På sin vej gennem Delta kvadranten er U.S.S. Voyager stødt på mange racer - ikke alle lige venlige. En af de mere skræmmende er vidiianerne. Vidiianerne er ikke onde mod andre for at være onde, men ligesom rovdyr kan de ikke overleve uden at skade andre. Vidiianernes nødvendige ondskab startede for ca. 2.000 år siden, da en frygtelig sygdom ramte dem.

Før sygdommen ramte dem, var de kendt som en race af kunstnere, opdagelsesrejsende og en race, der gerne ville lære fra sig. Før sygdommen kunne de som race minde meget om mennesket, både af udseende og deres kulturelle adfærd. Men deres planet blev ramt af en frygtelig sygdom, kaldet for phagen. Sygdommen gjorde, at racen var ved at uddø og man måtte gøre noget. Alt hvad man havde af resurser blev sat ind i kampen mod sygdommen, men indtil nu har intet hjulpet.

Vidiianerne har selvfølgelig en selvoprettelsesdrift. Ingen ønsker at dø. Derfor blev alt, hvad man kendte til moral kastet overbord. Det var ikke en let beslutning, for fra at være højt kulturelle, blev de kastet ud i at være blandt de ondeste i universet. Selv føler de, at de ikke har noget valg. Da man ikke kunne gøre noget ved sygdommen, der mere eller mindre åd dem op indefra, måtte man ty til ydre hjælp. I starten var det døde kroppe man hentede organer fra, men det var ikke nok. Der døde hele tiden tusinder hver dag og moralen gik mere og mere fløjten, efterhånden som deres situation blev værre og værre.

Man havde forsket intenst i sygdommen, og havde derigennem lært meget om andre sygdomme og deres helbredelse. De fik opbygget en kæmpe database med alle mulige sygdomme og deres kur. De sygdomme som blev registeret i databasen var ikke kun deres egne, men også sygdomme fra andre racer. En viden de normalt ville dele med andre racer, men grundet deres desperate situation var der ingen der tænkte på, at de ved at hjælpe andre selv kunne få hjælp.

Sygdommen indtræffer i en ung alder - de fleste får den omkring 7-9 års alderen. Det er meget skræmmende for børnene når de får sygdommen, for de børn der endnu ikke har fået sygdommen vil ikke lege med de børn, der har fået den.

Kulturen går til grunde
Deres jagt på en kur mod sygdommen gjorde også, at deres fine kultur mere eller mindre gik til grunde. Der var ikke mere tid til at arbejde med kunst eller opdagelsesrejser. Alle arbejdede med sygdommen. Man fik udviklet avancerede våben, og meget avancerede kirurgiske instrumenter. Disse instrumenter er designet til at kunne fjerne f.eks. organer på personer, så de kan genbruges på en vidiianer bagefter.

Vidiianere bruger instrumenterne til at fjerne f.eks. en lunge, som det skete for Neelix. Han mødte en gruppe vidiianere under en undersøgelse af nogle grotter. De fjernede hans lunger for at give dem til en, der stod og manglede, og Neelix blev kun reddet fordi doktoren på Voyager kunne lave nogle kunstige holografiske lunger, der kunne bruges indtil man fandt en anden løsning.

Skæbnens ironi var, at det var vidiianerne selv, der hjalp med til at redde Neelix, da de med deres avancerede teknologi kunne flytte den ene lunge fra Kes og bruge den på Neelix, selv om de ikke var fra samme race. Faktisk samme teknik som de selv bruger, når de skal bruge organer fra andre racer på dem selv. Her kan de få det hele til at passe sammen.

Klingon-løsningen
Der var mange videnskabsfolk der troede, at vidiianernes problemer kunne løses ved hjælp af klingoner. For at afprøve denne teori fik videnskabsmanden Sulan fanget B'Elanna. Han fik via deres teknik adskilt hende i to - en klingon og et menneske. Planen var så, at eksperimentere på klingon-udgaven af B'Elanna, men hun nåede at flygte før de kunne bevise eller modbevise teorien. Det eneste man kunne nå at bevise var, at klingoner var meget modstandsdygtige overfor sygdommen.

Sammen med B'Elanna, havde vidiianerne også fanget adskillige andre medlemmer af Voyager, som det var meningen der skulle bruges organer fra. Det er normal fremgangsmåde for dem at have et "lager" af organdonorer til deres rådighed. De bliver så brugt til slaver, samtidig med at man tager deres organer fra dem. Det sker når slaverne ikke kan lave det hårde arbejde mere. Slavernes arbejde består primært i at arbejde i minerne, hvor de udgraver tunneller og graver efter mineraler.

Ingen kur - endnu
Der er ikke fundet nogen kur for sygdommen endnu. Men selv om de fleste vidiianere ingen moral har over for andre liv, så er der dog nogen blandt dem, der kan se at det ikke er godt, at de blot tager andres liv for at beholde deres eget.

Denara Pel blev fundet af besætningen på Voyager da hendes skib drev gennem rummet. Hun var blevet for syg til selv at kunne komme hjem. Hun får lov at komme ombord på Voyager, og doktoren sikrer at hun overlever. Samtidigt overfører han hendes hjerne til computerne og skaber en holografisk krop til hende. Denara Pel er meget taknemmelig, for det er første gang i hendes liv, at nogen har gjort noget for hende. Denara Pel og doktoren bliver forelskede i hinanden, og de tilbringer en del tid sammen. Da doktoren bliver nødt til at overføre Denara Pel til hendes gamle krop igen, ønsker hun det ikke. Hun ønsker kun at dø, fordi hun har meget svært ved vende tilbage til sit gamle jeg. Men doktoren får overbevist hende om at han stadig elsker hende, selv om hun er grim og syg. De får 14 dage sammen, inden de når hendes planet.
Dato: 18-01-2003

Af: André Stæhr Medlemsnr.: 7


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Fremtiden er begyndt


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S