Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Foreningens fremtid - skyldig!

#100:46:46  31-12-2011Bruger: JC


Star-date ??? - ja jeg ved det faktisk ikke, for så meget "nørd" er jeg ikke. Men her er mit log-indlæg.

Jeg sidder og læser Subspace 3/2011 med en opfordring fra bestyrelsen om at deltage i en debat om foreningens fremtid. Hmmm - er åbenbart den første der læser bladet, så jeg poster lige den første tråd. Havde måske tænkt bestyrelsen havde åbnet ballet???

Lad mig starte med at erklære mig skyldig!
Bortset fra at have deltaget i en brochureuddeling ved en filmpremiere for 14-15 år siden og have brochurer stående på min arbejdsplads omkring samme tidspunkt, så har jeg ikke deltaget i foreningens aktiviteter (bortset fra at poste et par nyheder her på hjemmesiden).
Jeg har været medlem næsten siden foreningens start. Jeg oplevede hvordan André Stæhr og en flok entusiaster havde store armbevægelser. Men måske var det også nemt nok. Der var TV-serier med nye afsnit og jævnligt en ny film. De skabte en forening med et trykt blad, der ikke bare var en ussel fotokopi, hæftet nødtørftigt sammen, men et flot grafisk hæfte. Og hjemmesiden? Tja, alt er jo smagssag, men faktisk synes jeg nuværende design stort set holder. Så noget har de første trekkies (the ancients - ups sorry forkert serie) jo gjort rigtigt dengang.
Og hvad så nu? Det er blevet op ad bakke. Foreningen skrumper og der er ikke udsigt til nye film eller serier i nærmeste fremtid. Næste film er pludselig rykket til 2013.

Men så er vi lige nødt til at tage en tur forbi foreningens vedtægter og formål.
Når jeg nu i denne nødens stund må erklære mig skyldig og fortsat vil være det, så er det et valg - der er så mange ting jeg gerne vil med mit liv, men jeg kan ikke nå det hele. Det ene af foreningens formål er at udbrede kendskabet til Star Trek. Et formål som jeg håber at have bidraget til ved mit medlemsskab og ved selv at tale positivt om Star Trek og henvise folk til Trekkies.dk. Sorry - mere har jeg ikke at give til formålet, som jeg har valgt at leve mit liv nu. Men jeg håber mit medlemsskab har muliggjort at andre kunne dyrke deres interesse og sprede glæden ved Star Trek.
Foreningens andet formål er faktisk at udgive et blad - så kære bestyrelse medmindre I får ændret vedtægterne, ja så er I et "bladforlag". ;-)
I øvrigt et blad jeg har nydt stort set hver gang. Men uden ny Star Trek er det jo svært at finde på noget nyt at skrive.

Hvilket fører mig til en lille pointe! For pudsigt nok, så har de mest spændende artikler for mig de seneste gange været omtalen af andre sci-fi-serier og -film. Mange har jeg allerede set, men sjovt at høre andres mening om en serie eller film. Måske er tiden moden til at opgive Star Trek som forening og i stedet indgå som en sektion i en dansk sci-fi-forening. Et af trekkies.dk's oprindelige formål var også at arbejde for at få Star Trek vist på dansk TV. Det må jo siges at være passé.

Som sci-fi-entusiast uden stor kabel-TV-pakke og stor antipati imod pirateri på nettet, så synes jeg det kunne være spændende at have en dansk sci-fi-foreingen der arbejdede for mere sci-fi på public service kanalerne. Og ja fra 11. januar 2012 er der jo kun DR tilbage. Man kan så nødtørftigt ty til en række gratis tyske kanaler på Astra-satellitten, men det taber nu altid lidt ved at blive synkroniseret til tysk.
Det har altid irriteret mig, at DR ikke anså det for god public service også at sende en god sci-fi serie. Bevares der er på det seneste kommet et par film på DR HD og for nogle år siden sendte de et par sæsoner af Dr. Who, men det blev aldrig noget permanent. Så en landsforening for sci-fi på TV var måske på sin plads?

Alternativet er at kæmpe videre som lille forening for Star Trek nørder (bestemt ment i en positiv sammenhæng). Og så være klar til den dag Star Trek rykker igen. Problemet er nok bare, at det kan blive om 10 eller 20 år eller måske aldrig.#215:54:54  31-12-2011Bruger: Kert Rats


Hej JC

Debatten om foreningens fremtid foregår primært på den e-mail-baserede postliste, der også hedder foreningsdebatten.
Den kan du tilmelde dig ved at gå ind på www.trekkies.dk under Foreningen, Medlemskabstyper, Brugerprofil, og under Mailinglister sætte flueben i foreningsdebat (Debat om foreningen trekkies.dk).

Jeg vil anbefale dig at gensende dit indlæg på den e-mail-baaserede foreningsdebatliste, for så vil det nok blive læst af flere, end hvis dit indlæg kun står på dette forum.


Venligst - og godt nytår til dig


Stefan Garvig
Redaktør på Subspace
For at deltage i dette forum, skal du først logge dig ind.

Tilbage
Tilbage til forumoversigtentrekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Fremtiden er begyndt


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S