Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

First Contact


DVD coverFirst Contact starter med Picards mareridt over hans tid hos Borg (TNG: The Best Of Both Worlds 1+2), hvor han blev gjort til Locutus. Han vågner ombord på Enterprise E, da der kommer en meddelse fra Starfleet. De skal til at fortælle ham om Borg, men han ved det allerede. Han kan føle det. Han kan stadig føle en vis Borg bevidsthed - en bevidsthed der skræmmer Starfleet så meget, at Enterprise E er sendt på patrulje ved den neutrale Zone. Grunden til patruljen er at ingen Romulaner skal have mulighed for at krydse grænsen, mens Starfleet er samlet for at stoppe Borg.

Picard følger sine ordrer modstræbende, hvilket besætningen på Enterprise E ikke er glade for. I over et år har Enterprise E - som er et Sovereing-klasse skib - været på testflyvning. På grænsen lytter besætningen til Starfleet radioen, mens slaget står på. Borg skibet bryder igennem jordens forsvar, og Picard beslutter at lade en ordre være en ordre og sætter kurs mod Jorden.

Omkring Jorden udkæmpes der et storstilet slag, ledet af Defiant under Worf's kommando. Det går ikke særlig godt og Defiant er meget tæt på at blive ødelagt, da Enterprise dukker op. Picard tager kommando over flåden og bruger sin viden om Borg til at sætte et angreb ind. Alle våben affyres mod samme sted og Borg skibet eksploderer. Starfleet har vundet! Tror de!

Fra Borg skibet bliver der affyret en redningskapsel, med retning mod Jorden. Enterprise forfølger kapslen, der skaber en hvirvel og forsvinder. Enterprise er fanget i hvirvlen og samtidig forsvinder flåden omkring dem og Jorden er nu befolket med Borg. Enterprise når lige at følge Borg ind igennem hvirvlen og den tidsforskydning de har lavet.

Enterprise ankommer i midten af det 21. Århundrede - helt præcist den 4. April 2063 - dagen før Zefram Cochrane tager den første tur i sin Warp raket. En tur der gør at et forbipasserne Vulcan rumskib opdager at mennesket har nået et "højt" udviklings stadie og dermed er interessante at kontakte. Da Enterprise ankommer er Borg ved at beskyde en misil base ved Montana - der hvor Zefram Cochranes raket er. Picard beslutter meget hurtigt at sende quantum torpedoer mod Borg kapslen og det bliver dens endeligt. Men Picard er ikke overbevist om det er nok, så han sender en ekspedition til jorden for at sikre sig at historien ikke er blevet ændret.

På Jorden finder de affyringsrampen til Zefram Cochranes raket - Phoenix. De beamer en kvinde - Lili Sloane, Zefram Cochranes assistent - op på Enterprise, da hun er såret og ikke må dø. De finder samtidig ud af at Phoenix er blevet beskadiget, så Picard beslutter at sende et hold ned for at udbedre skaderne. Og for at få Zefram Cochrane til at samarbejde, må de fortælle ham sandheden - at han er en kendt person, i fremtiden.

Ombord på Enterprise opdages en ændring i temperatur systemet. Borg blev ikke udslettet, men kom ind på Enterprises underste dæk og begyndte at assimilere besætningen. Alt under dæk 16 er besat. Crusher og Sloane er fanget bag fjendens linier. Besætningsmedlemmer der er fanget der, bliver straks omformet til Borger og angriber deres egne, men Data når at kryptere datasystemet på Enterprise, inden Borg når at komme til det.

Picard leder en angrebs styrke, sammen med Worf, Data og nogle sikkerhedsfolk. På vejen må de konstatere at Enterprise nu mere ligner et Borg skib end Enterprise. Deres angreb går ikke godt, Data bliver fanget af Borg, Picard er fanget bag fjendes linie og kun Worf undslipper sammen med nogle få sikkerhedsfolk.

I sin flugt finder Picard Sloane, der er blevet væk fra Crusher da de flygtede. Data er fastspændt og Borg arbejder på at assimilere ham. Det er her at Data møder Borg dronningen. Data, som nu har mulighed for at slå sin "følelse chips" til og fra, har det svært, da Borg Dronningen frister ham med muligheden for at blive mere menneske end han nogle sinde har drømt om.

Under sin flugt bruger Picard et holo-program - hans gamle favorit Dixon Hill - til at dræbe 2 Borg. Han flår den ene Borg og finder et kredsløb der kan fortælle hvilke planer de har. Planerne afslører at Borg lige nu er ved at forberede partikel senderen til at udsende medelsen: "Angrib Jorden" til de Borg skibe der er i 2063. Picard leder derfor et angrebshold på ydersiden af Enterprise for at ødelægge senderen, inden Borg når at bruge den.

Zefram Cochrane har det ikke godt. Han bryder sig ikke om hvad de fortæller om ham, han vil ikke være en helt. Derfor stikker han af ind i skoven. Riker og LaForge sætter efter ham og bliver til sidst så trætte af ham, at de bruger deres Phaser til at bedøve ham. Zefram Cochrane indser sin skæbne og går i gang med at forberede sin warp test.

På Enterprise må Picard og Worf ud i en voldsom kamp med Borg, inden det lykkes dem at sende senderen ud i rummet. Men Borg giver ikke op og begynder at indtage Enterprise op til dæk 5. Den eneste løsning er at ødelægge Enterprise, inden Borg får kontrol over den.

Picard accepterer dette meget modvilligt - han vil ikke lade Borg vinde. Ikke denne gang. Men han bliver overbevist af Sloane, så sammen med Worf og Beverly påbegynder han selvdestruktionen. Dog vælger han selv at blive tilbage på skibet for at finde Data, som har reddet ham så mange gange før, og for at få bugt med den terror der har hjemsøgt ham.

Nede på Jorden arbejder Riker og LaForge sammen med Zefram Cochrane for at gøre Phoenix klar til sin warp test. Han er stadig ikke helt overbevist om sin rolle og Phoenixs evner, men de kommer af sted.

På Enterprise er Picard nået frem til maskinrummet, hvor han konfronteres med Borg dronningen - en skabning han har mødt før, da han var kendt som Locutus. Vi finder ud af at Locutus var skabt til at være ligemand med dronningen. En dronning der er den ældste Borg og den eneste individuelle person.

Picard tilbyder sig selv i bytte for Data, der nu er blevet delvist menneske og istand til at føle både fysisk og psykisk smerte og glæde. Han tilhører nu dronningen og han slår selvdestruktionen fra. Derefter affyrer han quantum torpedoer mod Phoenix.

Det hele ser nu temmelig håbløst ud, men torpedoerne rammer ikke Phoenix. Det hele var et kneb og Data åbner for kølevæsken, så den oversvømmer det meste af maskinrummet. Picard er undsluppet til toppen af maskinrummet og Data holder Borg dronningen fast i kølevæsken. Data mister de dele af ham der var menneskehud, mens Borg dronningen mister samtlige biologiske dele. Picard tømmer maskinrummet for kølevæske og hopper ned, og ødelægger de sidste rester af Borg dronningen - de mekaniske dele og dermed Borg truslen.

Phoenixs warp test lykkes og de vender tilbage til Jorden. Efter Phoenix er vendt tilbage, får Jorden besøg af Vulcans og den First Contact der altid havde været meningen, finder sted.
Dato: 09-07-2004

Af: André Stæhr Medlemsnr.: 7


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Portopartner.dk


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S