Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Generations


DVD coverEnterprise NCC 1701-B er klar til sin jomfru-rejse, fyldt med mediefolk og et par fra det sidste skib der bar navnet Enterprise. Det er James T. Kirk, Pavel Chekov og Scotty. Den nye kaptajn er John Harriman og han tager et ikke helt færdigt skib ud, de fleste ting kommer først tirsdag. Men det skulle jo ikke være noget problem, hvis ikke lige at det var, at de fik et nød opkald fra nogle skibe i nød.

Trods at det nye Enterprise ikke er helt klar endnu, flyver de mod de nødstedte. Her møder det et skræmmende syn - 2 skibe der er fanget i et energibånd. Og værre endnu - skibene forsvinder ind og ud af vores univers. Inden de kan nå at gøre ret meget, eksploderer det første skib.

Kaptajn Harriman står over for store problemer og beslutter at bede James T. Kirk om hjælp. Kirk træder til og finder en løsning - der skal sendes en torpedo af sted mod energibåndet. Kirk bevæger sig ned til torpedo rummet og får den gjort klar - og den bliver fyret af. De får hentet 47 over, inden det sidste skib eksploderer. Blandt dem er bl.a. Guinan og Dr. Tolian Soran. Uheldigvis rammes Enterprise næsten samtidig af energibåndet og det er lige der hvor Kirk er - alle formoder at Kirk er død.

78 år senere.

Ombord på Enterprise er Worf ved at blive forfremmet - hvilket sker på holodækket, i forklædning af et gammelt sejlskib. Midt under festlighederne får kaptajnen et opkald, der sætter hans humør på nulpunktet - hans familie er blevet dræbt i en ulykke.

Data er ved at få installeret et nyt kredsløb, der gør at han kan have følelser. Det gør han fordi han havde en uheldig episode på sejlskibet, fordi han ikke forstod konceptet humor. Geordi La Forge er betænkelig, men hjælper sin ven. Efter installationen opdager Data at det kan være svært med de mange nye indtryk. 

Enterprise modtager et nødopkald fra Amargosa Observatoriet og drager mod dette. Da de ankommer finder de 2 døde og 5 overlevende. En af de overlevende er Dr. Tolian Soran. Data og La Forge undersøger observatoriet og finder et hemmeligt rum. Men inden de når at få undersøgt særlig meget, bliver de angrebet af Soran, som samtidig tager La Forge til fange og bortfører ham. Efter at have modificeret La Forges VISOR så det kan sende billeder tilbage til Soren, bliver han sendt tilbage til Enterprise.

Ombord på klingon skibet der ledes af Duras søstrene, affyrer Soran et missil mod en sol, hvilket skaber en voldsom chokbølge.

På Enterprise går Picard til Guinan for at få mere at vide om Soran, da Soran og Guinan kender hinanden. Hun fortæller bl.a. om det energibånd der ramte den gamle Enterprise. Energibåndet kaldes for Nexus og bliver man fanget i det, vil tid ophøre med at eksistere og man kan alt hvad man vil. Samtidig giver Nexuset en utrolig lykkefølelse og man vil aldrig ønske at forlade det - det er der Soran ønsker at komme for enhver pris.

Sammen med Data finder Picard ud af hvor Soran er på vej hen og de sætter kurs derhen. Da de ankommer til Veridian III, beamer Picard ned for at forsøge at snakke med Soran, og få ham til at opgive sit forehavende - at ødelægge endnu en sol og dermed sende endnu en chok bølge ud i universet, en chok bølge der ikke alene vil ændre energibåndets retning, men også slå 230 millioner ihjel, på en nærliggende planet.

Samtidig følger man på klingon skibet med i hvad La Forge laver, i håbet om at få fat i koderne til Enterprise. Det får de og straks efter kommer de ud af deres sløring og angriber et forsvarsløst Enterprise. Enterprise bliver hård beskadiget, men når at destruere det klingonske skib.

På grund af de voldsomme skaber som Enterprise har, bliver Riker nød til at lave en adskillelse af skibet, men det er for sent - kamp-delen af skibet eksploderer og sender tallerken-delen af skibet mod et sammenstød med planeten.

Samtidig kæmper Picard og Soren desperat mod hinanden, men kampen falder ikke ud til Picards fordel, da Soren når at affyre missilet mod solen, og dermed får drejet energibåndet så det rammer planeten og opsuger både Picard og Soren.

Picard oplever nu en dejlig jul, i familiens skød, men han fornemmer at der er noget galt. Han finder Guinan, der fortæller ham at han bare kan forlade Nexuset hvis han vil, og tage hen til før Soran fyrer raketten af. Men Picard mener at han har brug for hjælp og han finder Kirk, som ikke døde men blev suget ind i energibåndet.
Picard får overtalt Kirk til at tage med tilbage og få stoppet Soren. Kirk skal forsøge at stoppe Soren, mens Picard går efter at sabotere missilet så det ikke kan affyres. Kirk ender i en kamp med Soren, der til sidst koster Kirk livet, men det får stoppet Soren så lang tid at Picard når at sabotere missilet, og da Soren skal affyre det, eksploderer det, sammen med Soren.

Picard har løst et stort problem, men Enterprise er stadig ødelagt.
Dato: 09-07-2004

Af: André Stæhr Medlemsnr.: 7


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Fremtiden er begyndt


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S