Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

The Final Frontier


DVD coverKirk, Spock og McCoy holder orlov. Det gør de i Yosemite National Park på Jorden. Men idyllen brydes da der kommer et opkald fra Stjerneflåden; På planeten Nimbus III er der sket en kidnapning af tre freds udsendinge: Den klingonske General Korrd, den romulanske Caithlin Dar og St. John Talbot fra Føderationen. Den kidnapning skal Enterprise efterforske.

Samtidig på et klingonsk skib sidder kaptajn Klaa og lytter med på transmissionerne. Han beslutter at følge efter Kirk for at udslette ham, og dermed stige i graderne og agtelsen i klingong imperiet.

Da Enterprise ankommer til Nimbus III, finder de ud af at den eneste by på planeten er besat af en flok lurvede kolonister, anført af Sybok der er fra Vulcan. De finder samtidig ud af at gidseltagningen blot var en afledningsmanøvre, for at få et Føderationsskib til planeten. Sybok mener at han har opdaget paradis - Sha Ka Ree, men for at komme dertil skal han bruge et skib. Ombord på Enterprise kæmper Kirk og Sybok, og det giver Spock en mulighed for at skyde Sybok, men det gør han ikke. Da han bliver tvunget til at forklare sig, fortæller Spock at Sybok er hans halvbror. Sybok var blevet forvist fra Vulcan, fordi Sybok valgte følelser frem for logik. Kirk og resten af hans besætning bliver sat i kasjotten.

Scotty får hjulpet Kirk, Spock og McCoy til at flygte og de sender en meddelelse til Stjerneflåden, men meddelelsen bliver opsnappet af Vixis - første officer på klingonskibet.

For at få flere tilhængere, bruger Sybok åbenbaringer. På den måde får han løst McCoys og Spocks dybeste sjælige smerte. Kirk derimod ønsker ikke at få en åbenbaring. Sybok bliver vred, men han ved at han har brug for Kirk til at styre skibet til Sha Ka Ree. De indgår nærmest en våbenhvile, for de har begge interesse i at det skal gå godt.

Enterprise sætter kurs mod midten af universet - til den store barriere. Enterprise kommer igennem barrieren og finder en lille planet. Sammen med et par udvalgte tager Sybok ned til planeten. Her kalder han pludselig på Gud. Noget træder frem og spørger til Enterprise. Da Kirk spørger hvad Gud skal med et rumskib, bliver han ramt af et lyn. McCoy fortæller Sybok at han har svært ved at tro på en Gud, der får glæde af at påføre andre smerte. Sybok bliver påvirket af McCoys tale og begynder nu selv at tvivle på sin egen mission. Frygten for at væsnet bliver sluppet løs i galaxen, gør at Sybok forsøger at give væsnet - gud - en åbenbaring. Sybok og væsnet kommer i kamp og forsvinder i jorden. Overbevist om at væsnet skal ødelægges, får Kirk til at beordre at Enterprise skyder på planeten.

De bliver alle beamet væk fra planeten, og da det kun er Kirk der mangler, kommer væsnet frem igen. Men samtidig er det klingonske skib kommet til og hjælper. Sammen får de gjort en ende på væsnet. Ved den efterfølgende fest, bliver man enige om at den store barriere ikke skulle forhindre nogen i at komme ind, med væsnet i at komme ud.

Efter det hele er veloverstået, kan de nu fortsætte på deres ferie.
Dato: 14-07-2004

Af: André Stæhr Medlemsnr.: 7


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Fuglesang & Co


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S