Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

The Voyage Home


DVD coverPå Vulcan er Kirk og resten af besætningen i gang med forberedelserne til at rejse hjem til Jorden. Samtidig er Spock ved at huske sin fortid. På Jorden er Føderationsrådet samlet og klingonerne gør alt hvad de kan for at få rådet til at dømme Kirk for mordet på klingonerne på Genesis. Ambasadør Sarek nægter at være med til at udlevere Kirk fra Vulcan til klingonerne. Rådet er dog interesseret i at Kirk vender tilbage til Jorden, for de er anklaget for ni brud på Stjerneflåde reglementet.

Kirk er på vej tilbage mod Jorden, da de får en advarsel: "Bliv væk fra Jorden." Grunden er at en kæmpe probe er over Jorden og den skaber voldsomt uvejr og forstøver havene og dermed dannes en kæmpe sky over hele Jorden. Skyen gør at det ikke er muligt at bruge solenergi og Jorden er ved at bukke under.

Spock finder ud af hvad det er for en underlig lyd som proben udsender - det er lyden at pukkelhvaler. Men da der ikke findes pukkelhvaler mere, kan proben ikke få noget svar. Kirk beslutter derfor at foretage en tidsrejse og hente et par hvaler, og bringe dem tilbage. Det er så håbet at de kan svare proben og den vil stoppe med at ødelægge Jorden.

Da de har foretaget tidsrejsen, ankommer de til Jorden i 1986 og de finder straks hvalsang. Den kommer fra den amerikanske vestkyst. De lander deres klingonske rumskib i en park i San Francisco (Det er selvfølgelig sløret, så det ikke kan ses). Men de har ikke mulighed for at komme tilbage til fremtiden, da deres brændsesceller er udbrændte. De splittes i små hold, med hver deres mission. Uhura og Chekov skal finde en mulighed for at oplade deres brændsesceller. McCoy, Scotty og Sulu skal bygge en tank til hvalerne inden i skibet. Kirk og Spock skal finde hvalerne.

Kirk og Spock finder de to hvaler, som de kunne høre synge. De er i fangeskab på Maritime Cetacean Institute, under ledelse af Dr. Gillian Taylor. Men på grund af økonomiske problemer, skal hvalerne sættes fri et par dage senere. Dr. Gillian Taylor frygter at de vil blive ofre for hvalfangere. På en rundvisning på Maritime Cetacean Institute forsvinder Spock og hopper ned til hvalerne. Her finder han ud af at Gracie er gravid og lige ved at nedkomme.

Kirk prøver at overbevise Dr. Gillian Taylor om at han er fra fremtiden og kan redde hvalerne. Den forklaring tror Dr. Gillian Taylor dog ikke rigtig på. Samtidig har Uhura og Chekov fundet stedet for at oplade deres brændseslceller - på hangarskibet Enterprise. De kommer ind, men på grund af tekniske problemer er det kun Uhura der undslipper - Chekov bliver fanget, og da han flygter går det galt, han falder og ender på hospitalet.

McCoy og Scotty er mere heldige - de får en byttehandel igang, så ved at give en fabrikant opskriften på gennemsigtig aluminium, får de de første sykker til brug for deres hvaltank.

Dr. Gillian Taylor opdager at man har sendt hvalerne afsted, uden at fortælle hende om det, hvilket gør hende rasende og hun søger nu hjælp hos Kirk. Han har også brug for hende, for de skal redde Chekov. Har er indlagt på hospitalet og de skal til at operere på ham - en operation der med stor sansynlighed vil slå ham ihjel. Med Gillians hjælp får de reddet Chekov og de kan nu begynde jagten på hvalerne.

Ved hjælp af de radiosendere som hvalerne har på, finder de hvalerne og redder dem i sidste øjeblik fra hvalfangerne. De bliver hentet op til skibet og nu skal de så bare tilbage til Jorden for at sætte hvalerne ud. De kommer tilbage til deres egen tid og får sat hvalerne fri. de får snakket med proben og den forsvinder.

Tilbage er der blot retssagen, for overtrædelsen af de ni brud på Stjerneflåde reglementet. De 8 punkter bliver frafaldet, mens det sidste punkt - ikke at adlyde en ordre - gør at Kirk bliver degraderet fra admiral til kaptajn, og så får han det nye Enterprise NCC 1701A under sin kommando.
Dato: 14-07-2004

Af: André Stæhr Medlemsnr.: 7


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Fuglesang & Co


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S