Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

The Wrath of Khan


DVD coverJames T. Kirk er ikke længere ude i rummet for at redde jorden. Han arbejder som admiral på Stjerneflåde akademiet, hvor han tester kadetterne i Kobayashi Maru testen. Premierløjtnant Saavik er i gang med testen og som forventet går det helt galt og alle "dør".

Senere på dagen kommer McCoy forbi Kirk i hans hjem og giver ham et par fødselsdags gaver: En flaske romulansk øl og et par briller. McCoy råder Kirk til at komme tilbage i aktiv tjeneste, før det er for sent.

USS Reliant er i Ceti Alpha systemet. Kaptajn Terrell og hans besætning scanner planeter for at finde en passende en til Genesis eksperimentet. Kommandør Chekov finder en planet der ser ud til at være perfekt, men opdager samtidig at der er et lille livstegn. Han kontakter derfor Dr. Marcus på Regula 1, der giver lov til at de undersøger fænomenet.

På planeten finder Checkov ud af at det er en gammel bekendt, der er på planeten - og panikken griber ham - for sent. For da de skal til at flygte kommer der en masse personer ind, med tørklæder om hovederne.  En af dem fjerner tørklædet og man kan se at det er Khan. Khan udspørger om deres besøg og bagefter kommer han en bille ind hoved på hver af dem - så de er mere medgørlige.

James T. Kirk begynder sin inspektionstur på Enterprise. Han flyver først over den og siden gennemgår han maskinrummet. Derefter beslutter han at tage de unge kadetter på en lille trænings tur. Da Saavik ikke har prøvet at få et skib ud af rumdok, får hun lov til det.

På rumlaboratoriet Regula 1 er Dr. Marcus og hendes søn David i gang med en række eksperimenter, da de bliver kontaktet af kommandør Chekov. Han fortæller at Ceti Alpha VI er OK og at de nu kommer og henter anordningen. De to videnskabsfolk bliver bestyrtede og får at vide at det er efter ordre fra James T. Kirk.

På Enterprise modtager James T. Kirk en transmission fra Regula 1, hvor det eneste han kan høre er at der er nogen der er ved at stjæle Genesis. Kirk overtager kommandoen over Enterprise. Kirk viser Spock og McCoy en film af hvad Genesis er - en anordning til at skabe liv, hvor intet liv er. Men udover at kunne skabe liv, vil den også kunne ødelægge liv, hvis det er der i forvejen.

På vej mod Regula 1 møder Enterprise et andet skib fra Stjerneflåden. Det er Reliant, som nu er under kommando af Khan. Kirk er mistænkelig over at der ikke bliver svaret på den hilsen som Kirk sender, men han når ikke at få sine skjolde op, inden han bliver angrebet af Khan. Khan kalder Enterprise for at aftale overgivelse, og så Kirk kan vide hvem der angreb og vandt over ham. Kirk tilbyder sig selv i bytte for sin besætnings liv, og Khan går med til dette hvis han samtidig også får alt materiale vedrørende Genesis. Kirk lader som om han gør dataene klar, men i virkeligheden finder han Reliants kode frem, så han kan sænke deres skjolde. Enterprise skyder på Reliant, så skibet trækker sig tilbage.

Da Kirk ankommer til Regula 1 finder de Terrell og Chekov, men alle videnskabsfolk er dræbt. I transporterrummet finder de ud af at en af transporterne stadig er aktiv, og de bruger den til at transportere sig hen hvor den sidst er blevet brugt til. Her finder de nogle videnskabsfolk, en af dem er David, som Kirk finder ud af er hans søn. Kaptajn Terrell kontakter Khan og får ordre om at slå Kirk ihjel. Men Terrell kan ikke og han vælger at begå selvmord i stedet. Chekov falder om samtidig og billen kravler ud af øret på ham.

Saavik spørger Kirk om han kunne gennemføre Kobayashi Maru testen. Men inden Kirk når at svare, forklarer McCoy at Kirk er den eneste der har gennemført testen. Kirk forklarer at han omprogrammerede computerne, fordi han ikke kunne lide at tabe.

De tager tilbage til Enterprise og flyver ind i Mutura stjernetågen. Her har de bedre chancher mod Hhan end andre steder, da hverken sensorer eller skjolde virker der. Kirk får provokeret Khan så meget at han blotter sig, og Kirk dermed får fordelen og angriber Khans skib.

Men selv om Khans skib er besejret, har Khan stadig en sidste hævn - han sætter Genesis til at overloade. Kirk har nu 4 minutter til at forsvinde, men der er problemer i maskinrummet - Scotty svarer ikke. Spock går ned for at finde ud af hvad problemet er. Spock finder ud af hvad problemet er, men for at løse det, må han gå ind i et strålingsfuldt lokale - noget McCoy advarer ham imod. Men Spock bedøver blot McCoy og samtidig overfører han sin sjæl til ham, inden han går ind i det forurenede kammer og til den sikre død.

Spock får løst problemet, og mens Kirk kigger på dør Spock. Spocks lig bliver sendt til den evige hvile på den ny skabte planet.
Dato: 12-07-2004

Af: André Stæhr Medlemsnr.: 7


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Portopartner.dk


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S